Oldal kiválasztása

Vajda Ági vagyok, mentes cukrász.

Imádom a mákot! Ez később még fontos lesz, hogy megértsd a lelkesedésemet a mákos recepteknél.

Fantázia

Sütés iránti szenvedélyem egész kiskoromban kezdődött.

Mióta az eszemet tudom, mindíg ott tobzódtam a konyhában az anyukám körül, aki fantasztikusan bánt az ízekkel.

Mikor a második gyerkőcömmel lettem várandós, terhességi diabéteszt diagnosztizáltak nálam. Azt hittem összedől a világom, mert a mentes süteményekről annyi emlékem volt, hogy mindnek szörnyű mellékíze van és féltem, hogy nem ehetek egy jó sütit már soha az életben.

Aztán… elkezdtem otthon kísérletezni és jött a felismerés, hogy egy kis fantáziával és megfelelő alapanyagokkal ugyanolyan finom dolgok készíthetőek. A családban, ismeretségi körben is egyre több ételérzékenységgel, allergiával küzdő ember fordult hozzám, aki finom alternatívákat keresett a diétájához,így egyre jobban körvonalazódott, mivel- és
hogyan szeretnék foglalkozni a cukrászaton belül.

A GYES alatt elvégeztem egy cukrásziskolát, hogy megszerezzem a fontos alapokat és azóta is folyamatosan képzem magam, hogy az új, modern technológiákat beépítsem a mentes cukrászatba.

Ide Süss!

Fantasztikus kaland

Az Ides Süss szereplésem óriási élmény, fantasztikus kaland volt és az első olyan alkalom az életemben, mikor napokon át csupa-csupa olyan ember vett körül, akinknek ugyanaz a szenvedélye, mint nekem: a sütés. Úgyhogy egészen nyugodtan beszélgethettünk erről egész álló nap, senki nem nézett ránk úgy, mintha két fejünk nőtt volna…

A “civileket” nem tudja annyira izgatni, hogy vajon mennyire viselkedik másként a zsírtalanított mandulaliszt a macarontésztában, mint azokat, akiknek a sütés a mindene.

 

Baracskay Angélával szinte azonnal kialakult egy kapocs – úgy éreztem rengeteg hasonlóság van bennünk és a műsor felvételei után mindíg kedélyesen elbeszélgettünk. Ironikus, hogy én, aki a mentes sütiknek szenteltem minden figyelmemet, a cukor napján estem ki, de mivel eljutottam a döntő kapujáig, így nem bánkódtam miatta.

A felvételek lelkileg és fizikailag is nagyon megterhelőek voltak. Minden nap reggel 6-ra Gödöllőn kellett lenni, hogy 8-kor elkezdhessük a felvételeket, mindössze egy rövid ebédszünet beiktatásával, egészenkéső estig folytattuk a munkát.

Rengeteget tanultam a cukrászatról is és Önmagamról is – nagyon örülök, hogy belevágtam.

Mentes sütik

Receptek kompromisszumok nélkül

This is a subheading – Here is some long text that wraps – Pellentesque in ipsum id orci porta dapibus. Sed porttitor lectus nibh. Curabitur non nulla sit amet nisl tempus.

Mák-Fehércsoki-Maracuja torta recept

Ha csak 1 receptet akarsz kipróbálni az oldalról, ez legyen az.

Égetett tésztás receptcsomag

Az égetett tésztás sütik Isteniek glutén- tej- és cukormentes változatban is.

Gluténmentes vegán piskóta recept

Nemcsak finom, de viszonylag könnyen kezelhető is és akár emeletes torta is építhető belőle.